LiveZilla Live Chat Software

Oslo Line Dance Club

Skriv ut sidan   Start > Line dance

 

Hva er line dance?

Line dance er en koreografert dans med trinn som repeteres i sekvenser. Man danser i linjer eller rekker, og trenger ingen dansepartner.

Det er en myte at line dance bare er for den som liker cowboyhatt og country. Det er en del av historien. Line dance danses i dag til så og si alle typer musikk og rytmer; f.eks. vals, foxtrot, jive, tango, rumba, cha cha, salsa og mambo, - det er nesten ikke noe man ikke kan danse line dance til. Noen holder fremdeles fokus på bare country- og western line dance.

Line dance passer for alle, uansett alder, kjønn eller hvilken form man er i. Line dance er med på å fremme god helse på mange måter.

Line dance gir deg balanse og kontroll over kroppen, og hjelper deg å overkomme følelsen av å ha «to venstre ben». Det er god trening for å bli bedre i partnerdans også. Man memorerer forskjellige trinn i ulike danser, og det er veldig bra trening for hjernen!

Ved å delta på line dance lærer du deg å følge instruksjoner og samarbeide bedre med andre. Det er sosialt, og du vil kunne utvide nettverket ditt.  

Line dance har en del egne uttrykk og terminologier. Disse blir brukt allerede fra nybegynnerkursene, slik at kursdeltagerne blir vant til å høre disse uttrykkene. Det finnes et utall koreograferte danser, fra veldig enkle danser for nybegynnere til avanserte danser. Alle danser har en step sheet - dansebeskrivelse – som forteller hvordan koreografien er bygget opp. Det beskrives med «spesialuttrykkene», og også detaljert hvordan hvert trinn skal utføres.

For oss handler line dance om en ting; DANSEGLEDE!

Line dance er veldig, veldig moro, og alle er velkomne til å være med og ha det gøy hos oss!

Husk å smile Laughing

Danseglede

 

Eksempel på dans for nybegynnere

 

Eksempel på dans nivå lett øvet

Eksempel på dans nivå videregående